Publiserte artikler

EM-kvalifisering

I dag starter de første kampene i 2. runde av kvalifiseringen til neste års EM. Tjuefire lag er i sving både i klassen for kvinner og i klassen for menn. Lagene er fordelt på seks puljer, og puljevinnerne vil være klare for EM-sluttspillet sammen med arrangørlandene og lagene som allerede er klare på grunnlag av resultatene i forrige EM. Toerne fra 2. runde får en ekstra sjanse ved at de møtes to og to og de tre vinnerne får også plass blant de seksten som skal gjøre opp om EM-tittelen neste år. Som kjent er EM-sluttspillet for menn delt mellom Polen og Danmark, der finalene går i Idrætsparken 29. september, mens kvinnene har delt sitt sluttspill mellom Tyskland og Sveits i dagene 6.-14. september.

Kampene i runden som pågår avvikles over to helger, denne og neste. Lagene får dermed seks kamper hver til å avgjøre hvem som skal få EM-plass. To av lagene Norge møtte i Slovenia forrige uke deltar i kvalifiseringen. Kroatia møter Makedonia, Tsjekkia og Østerrike i Østerrike og Tsjekkia, mens Slovenia spiller mot Sverige, Tyskland og Ukraina i Ukraina og i Maribor i Slovenia, der Norge altså lå på treningsleir (les her).

Av de nordiske landene er Sverige med i begge klassene. I kvinneklassen er Israel, Spania og Slovakia motstandere. Danmarks menn er klare som arrangør, mens kvinnene møter Nederland, Ukraina og Hellas, og de finske kvinnene er i pulje med Aserbajdsjan, Hviterussland og Østerrike, mennene med Montenegro, Romania og Hellas. Norge ble som kjent ikke meldt på til mesterskapet, men skal ha en norsk dommer i sving. Det er Lars Rydland som dømmer i kvinnenes pulje E i Belgia neste helg. Du kan følge resultatene her.

Legg igjen en kommentar