Publiserte artikler

Niendeplasser

Andreas angriper mot Tyskland i VM. Foto: FIVB

Begge de to norske lagene som deltok i VM i sandvolleyball for spillere født 1992 og senere ble nr. 9 i sine klasser. Mesterskapet ble i år som i fjor avviklet i Halifax i Canada, og Norge fikk med et lag i hver klasse. Det var Irmelin Torsvik Sannarnes og Signe Marie Tabøll i jenteklassen og Irmelins yngre bror Runar sammen med Andreas Takvam i gutteklassen. VM ble i år spilt med nytt format. I stedet for kvalifisering etterfulgt av hovedrunde med 24 lag, var det i år kun hovedrunde, i utgangspunktet med 32 lag. Hovedrunden skulle fylles opp med seks lag fra hvert kontinent, men ved starten av VM viste det seg at turneringen ikke ble fulltallig. Nærmest var jenteklassen, der 31 lag var med, mens 27 lag stilte i klassen for gutter.

Begge de to norske lagene gjorde en akseptabel innsats. Guttene var uheldige og møtte to av medaljevinnerne på veien. Først fikk de sølvvinnerne Gerson-Kissling, G. fra Sveits i puljespillet, en kamp som endte med to knepne settap, 18-21, 20-22. Dermed ble det bare andreplass i puljen, noe som førte til en ekstra rundekamp. Den ga seier med 2-0 (21-17, 21-17) mot chilenerne Frazzoni -Gomez. Men i neste runde sto bronsevinnerne Stork-Schmidt fra Tyskland på andre siden av nettet, og da ble det 1-2 (15-21, 21-15, 12-15) og dermed niendeplass. De sterke polakkene Kantor-Losiak ble verdensmestere.

Jentene hadde omtrent samme utvikling som guttene. De ble nr. 2 i sin pulje, vant lett første runde mot et lag fra Costa Rica, før de måtte gi tapt mot russerne Dabizha-Karapischenko med 0-2 (21-23, 11-21). Og med det nok en niendeplass til Norge, noe som må sies å være akseptabelt. Jenteklassen ble ellers vunnet av Betschart-Vergé-Dépré fra Sveits foran Drussyla-Rebecca (BRA) og Artacho-Clancy (AUS).

Legg igjen en kommentar