Publiserte artikler

Slo ikke venia

Norge hevet seg fra gårsdagens noe bedrøvelige innsats mot Kroatia da laget i kveld møtte Slovenia med sine tre stjernespillere fra italiensk serie A1, Gasparini. Urnaut og Pajenk i spissen. Men selv om de norske herrene i lange perioder spilte jevnt med sine mer navngjetne motstandere, ble det likevel tap med 0-3 (13-25, 23-25, 19-25).

Det åpnet ikke godt for Norge. Diagonalspilleren Gasparini, som satte rekord med 11 serveess i en italiensk seriekamp, kom også i gang mot Norge og skapte store problemer for mottakerne, noe som sendte opplegger Kåre Helvik Morken ut på lange løpeturer. Forsiktighet og dårlige valg i de påfølgende angrepene hjalp heller ikke mye for norsk poengfangst. De norske guttene fikk imidlertid stoppet nedturen. Vetle Hylland kom inn på diagonalplass og viste uredd angrepsspill, noe som også hevet de andre spillerne. Første sett var umulig å redde, men hele andre sett fulgte lagene hverandre og på slutten kunne det like gjerne bikket norsk som slovensk vei. Forskjellen fra første til andre var også at det norske servemottaket nå satt til dels veldig godt.

Tredje sett var mye likt det andre, men en slovensk serverekke skapte et hull som Norge aldri greide å tette. Men totalt sett en oppløftende kamp for det norske laget, der Sigurd van Dijk Festøy etter hvert fikk utnyttet angrepskapasiteten, Ørjan Siljander og libero Yngve Sundfjord styrte servemottaket og forsvarsspillet, mens Kristian Mjelde Bjelland og Sondre Alvheim hadde den tøffe jobben med i første rekke å stoppe slovenernes angrep. De sju nevnte var de som stort sett sto hele kampen, bortsett fra gode serveinnhopp fra Martin Aase Bahr.

Laget drar i morgen til Italia der laget skal spille mot to klubblag. Første motstander er Modena fra serie A1 i morgen kveld.

Legg igjen en kommentar