Publiserte artikler

Iran for sterke

Det norske herrelandslaget fikk det tøft da de i kveld møtte de regjerende asiamesterne Iran i landslagsturneringen i Maribor i Slovenia. Norge åpnet famlende og usikkert og med en del naivitet i spillet. Iranerne på sin side spilte med stor trygghet, gjorde svært lite feil og tok det første settet relativt enkelt med 25-16, et sett der de også fikk mye gratis på norske feil.

Andre sett ble bedre fra norsk side. Angriperne begynte å spille mer kynisk og gjøre bruk av iransk blokk til å slå blokk ut i stedet for å bli blokket ned. Serve og mottak satt også bedre og lagene fulgte hverandre lenge til Iran mot slutten fikk til et rykk ved å utnytte misforståelser i norsk servemottak. Dermed ble det 25-21 til Iran.

Det tredje settet ledet Norge det meste av tiden og spilte til tider godt. Gjennom hele kampen slet de norske blokkerne med det iranske angrepstempoet, også i dette settet. Men god serve og bra forsvarsspill samt bedre utnyttelse av overgangsballene ga et forsprang som holdt lenge. Men noe unødvendig forsiktighet mot slutten ga iranske ekstrapoeng og 25-23 til Iran.

Totalt ble dette en kamp som bør gi nyttig lærdom for de norske guttene. Den viser at skal du vinne fram på dette nivået, nytter det ikke å stå med lua i handa og håpe at motstanderne skal gi deg noe. Du er nødt til selv å benytte anledningen når den byr seg.

Iran drar nå til Egypt for å spille to kamper mot hjemmelaget for eventuelt å kvalifisere seg til neste års World League, mens Norge skal møte Kroatia i morgen formiddag. Siste norske kamp i vennskapsturneringen blir mot Slovenia torsdag. Norge avslutter treningsoppholdet med to kamper mot klubblag i Italia. Modena og Brescia blir motstandere der.

Kommentarer (1)