Publiserte artikler

OL i går

Reckermanns blokk ble for sterk for Emanuel i OL-finalen. Foto: FIVB

Det begynner å nærme seg slutten av både sandvolleyball- og volleyballturneringen i OL for i år. I går ble den siste kampen i sandvolleyball spilt da tyskerne Jonas Reckermann og Julius Brink møtte Emanuel Rego og Alison Cerutti fra Brasil i mennenes finale. Horse Guards Parade var besatt på alle de 15.000 plassene, og tilskuerne fikk se en tidvis jevn, velspilt og spennende finale som tyskerne gikk seirende ut av og dermed tok det første europeiske OL-gullet noen sinne. Du kan lese mer om 2-1-seieren her og her. Settsifrene ble 23-21, 16-21, 16-14. Matchballen ble ellers litt omstridt. Både Emanuel, som slo, og NRKs ekspertkommentator Vegard Høidalen mente ballen berørte linjen. Det mente imidlertid ikke dommerne, og de bestemte.

Latvia fikk sin hittil eneste medalje i OL da Martins Plavins og Janis Smedins vant en bronsefinale som også var jevn med 2-1 (19-21, 21-19, 15-11). Motstanderne var nederlenderne Reinder Nummerdor og Richard Schuil. Greit med medalje til de som slo ut våre Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr.

I volleyballturneringen gjenstår tre dager med spill. Det er mennenes semifinaler i dag, kvinnenes finaler i morgen og mennenes ditto søndag. I går ble kvinnenes semifinaler spilt, og de endte i begge tilfeller med favorittseire, noe som fører til gjentakelse av 2008-OL når det gjelder hvem som skal møtes. Verken USA eller Brasil hadde nemlig store problemer med å vinne sine semifinaler 3-0. USAs motstander var Korea, og her ble settsifrene 25-20, 25-22, 25-22, mens Brasil slo Japan med 25-18, 25-15, 25-18. Lesestoff her og her fra OL-sidene, her fra FIVB.

Det videre OL-programmet ser slik ut:
Fredag kl. 16:00 semifinale menn Bulgaria-Russland
Fredag kl. 20:30 semifinale menn Brasil-Italia
Lørdag kl. 12:30 bronsefinale kvinner Korea-Japan
Lørdag kl. 19:30 finale kvinner USA-Brasil
Søndag kl. 10:30 bronsefinale menn
Søndag kl. 14:00 finale menn
På NRKs sendeplan oppdateres daglig hva som blir sendt på deres kanaler.

Kim Yeon-Koung fra Korea topper som vanlig kvinnenes toppscorerliste, nå med 185 poeng. Destinee Hooker, USA, er nr. 2 med 147. Kim har også flest angrepspoeng med 164, mens Saori Kimura følger nærmest der med 124. Hooker er i toppen når det gjelder angrepseffekt med 38,91%, mens Thaisa Menezes fra Brasil, har flest blokkpoeng, 24, mens en annen brasilianer, Sheila Castro har 10 ess på topp.

Legg igjen en kommentar