Publiserte artikler

Fire ganger 3-0

Ikke lett for Tyskland heller å stoppe Tsvetan Sokolov. Foto: FIVB

Noe uventet endte alle de fire kvartfinalekampene i volleyballturneringen i OL med 3-0. Minst overraskende var det nok at Brasil skulle greie å slå nabo Argentina med de sifrene, mest overraskende at ujevne Italia skulle slå ut tittelforsvarer USA like klart.

Brasil startet med full kontroll mot Argentina. Men mot slutten av settet måtte Vissotto ut med det som så ut til å være en solid lyskestrekk. I så fall skal han få problemer med å få med seg flere kamper. Wallace kom inn i stedet, og greide seg godt, men er vel ikke helt på Vissottos nivå ennå. Mot et Argentina der spesielt opplegger de Cecco skuffet, ble det 25-19, 25-17, 25-20. Les her.

Italia hadde ikke hatt en god turnering så langt. De har spilt ujevnt og endte til slutt som nr. 4 i puljen med tre seire og to tap. Det var derfor ventet at USA som vinner av den andre puljen skulle spille seg til en ny semifinale. Men Italia ville det annerledes. De var denne gangen på toppen i det ujevne og fikk spesielt til en utrolig uttelling på servene som ga enten ess eller gode arbeidsvilkår for blokk/forsvar. Ni ess ble det til Italia, mot to for USA. Du kan lese mer her og her.

Russland viste mot Polen at de har beholdt den stigende formen, mens Polen er på vei ned etter sin fantastiske World League-seier på hjemmebane. Kanskje spilte også nervene dem et lite puss. Det ble i hvert fall 3-0 (25-17, 25-23, 25-21) til Russland og Polen må vente enda lenger på en gjentakelse av gullet fra Montreal i 1976. Les mer her.

Bulgaria har slitt med mye uro i oppkjøringen til OL. Dette ser ut til å ha bundet sammen laget. Med diagonalspiller Tsvetan Sokolov i spissen ble Tyskland nærmest utklasset med settsifrene 25-20, 25-16, 25-14. Tyskerne er nok litt for avhengige av György Grozer, og om han blir stoppet, går mye i stå. Dermed er Bulgaria i sin første OL-semifinale siden 1980. Les mer her.

Semifinalene i morgen spilles slik:
Kl. 16:00 Bulgaria-Russland
Kl. 20:30 Brasil-Italia
NRK viser kampene på en av sine OL-kanaler og i opptak på NRK 1 og NRK 2, se sendeplan her.
Normalt skulle Russland og Brasil være favoritter, men det er ikke godt å vite i dette mesterskapet.

På toppscorerlisten er det fortsatt russiske Maxim Mikhaylov som leder. Han har 106 poeng, mens Sokolov har 102. De to har også flest angrepspoeng. Mikhaylov 87, Sokolov 85. I angrepseffekt holder også Todor Aleksiev, Bulgaria, stillingen med 46,43%. To av de utslåtte har flest killblokker med 17: Max Günthör, Tyskland og Russell Holmes, USA. Det er nye også i esstoppen: Mikhaylov og Christian Savani, Italia, har begge 11.

Legg igjen en kommentar