Publiserte artikler

Omkalfatring

Australias Thomas Edgar jubler for poeng og seier mot Polen. Foto: FIVB

Noen uventede resultater i går i mennenes pulje A i OL-turneringen i volleyball, førte til at kvartfinalene får en litt annen sammensetning enn de fleste så for seg etter den fjerde runden av puljespillet. Først og fremst var det Australias 3-1 (25-21, 25-22, 18-25, 25-22) over Polen som laget vei i vellingen. Det førte til at Polen ikke lenger kunne regne med å vinne puljen og møte antatt svakeste lag fra pulje B i kvartfinalen. Og i og med at Bulgaria i samme pulje vant 3-0 (32-30, 25-20, 25-19) over Italia, ble det Bulgaria som toppet puljen med 12 poeng, mens Polen og Argentina følger med 9 og Italia med 8. Australia endte på 7 og har spilt ferdig, det samme som Storbritannia har uten poeng.

I pulje B avsluttet USA puljespillet med å vinne, i går var det Tunisia som tapte 0-3. Russland viser fortsatt stigende form og ga Serbia ingen mulighet til poeng og fortsatt spill. 25-15, 25-20, 25-17 til Russland. Og Brasil vant også 3-0 (25-21, 25-22, 25-19) i sin kamp. Motstander var Tyskland, som dermed karret seg foran Serbia på bedre settkvotient. Med 13 poeng var dermed USA vinner av puljen foran Brasil og Russland, som hadde 11. Alle de tre lagene hadde fire seire og ett tap, men USA tok et poeng i sin tapskamp mot Russland. Tyskland ble puljefirer med 5. Serbia med 5 deler dermed niendeplassen i OL med Australia, mens Tunisia blir nr. 11.

Kvartfinalene blir dermed spilt slik i morgen:
Kl. 15:00 Argentina-Brasil
Kl. 17:00 USA-Italia
Kl. 20:30 Polen-Russland
Kl. 22:30 Bulgaria-Tyskland
Vi ser ingen klare favoritter noen steder.

På toppscorerlisten tok den tidligere Linköpingspilleren, nå italiensk serie A1 for Perugia, Thomas Edgar fra Australia, nesten topplassen før han må reise fra London. Med 91 poeng kom han bare to bak Maxim Mikhaylov fra Russland. Aleksandar Atanasijevic har 90. De tre har også flest angrepspoeng, Atanasijevic 79, Mikhaylov 77 og Edgar 74. Todor Aleksiev fra Bulgaria står med 46,39% angrepseffekt og topper den tabellen. Marko Podrascanin topper blokkstatistikken med 20 killblokker, noe som gir nøyaktig ett blokkpoeng pr. sett. Og Bartosz Kurek, Polen, endte med 10 ess.

Legg igjen en kommentar