Publiserte artikler

Brasil mot Europa

Blir det finale på overmennene til Skarlund-Spinnangr? Foto: FIVB

Europa har tatt et stort steg fram i mennenes sandvolleyball siden OL i Beijing for fire år siden. I 2008 var ingen av spillerne i semifinalen fra Europa, selv om laget som ble nr. 4 representerte Georgia. Etter gårsdagens kvartfinaler i London står det imidlertid tilbake tre europeiske lag samt et lag fra Brasil. På det brasilianske laget spiller Emanuel, som tok bronsmedalje for fire år siden, denne gangen i par med Alison. To andre amerikanske lag spilte kvartfinale i går, men Ricardo-Cunha fra Brasil ble slått av Brink-Reckermann fra Tyskland med 2-0 (21-15, 21-19). Og overmennene til Skarlund-Spinnangr, latvierne Plavins-Smedins, ble også for sterke for Gibbs-Rosenthal fra USA. Plavins-Smedins vant 2-1 (19-21, 21-18, 15-11), noe som ga de to fra USA den samme plasseringen som de fikk i Beijing.

Det var heller ikke langt fra at det kunne blitt fire europeiske semifinalister. Polakkene Fijalek-Prudel ledet nemlig 13-11 mot Emanuel-Alison i avgjørende sett, men slapp brasilianerne inn igjen ved å slå en enkel ball ut. Dermed kunne de rutinerte fra Brasil snu og avgjøre til 21-17, 16-21, 17-15. Den siste kvartfinalen var heleuropeisk. Nummerdor-Schuil fra Nederland slo italienerne Nicolai-Lupo 2-0 (21-16, 21-18).

Semifinalene i kveld er satt opp slik:
Kl. 18:00 Emanuel-Alison møter Plavins-Smedins
Kl. 24:00 Brink-Reckermann møter Nummerdor-Schuil

Som kjent spilles også kvinnenes semifinaler i kveld.
Kl. 19:00 May-Treanor-Walsh (USA) mot Zhang Xi-Xue (CHN)
Kl. 22:00 Larissa-Juliana (BRA) mot Kessy-Ross (USA)

Kvinnefinalen spilles i morgen, mennenes finale torsdag.

Legg igjen en kommentar