Publiserte artikler

Spennende puljeavslutning

Ikke lett å nå opp til Russlands 210cm høye midtspiller Volkov. Foto: FIVB

Det tetner seg til i mennenes OL-turnering i volleyball. I går fikk de to hittil ubeseirete lagene sine første tap. USA etter å ha ledet 2-0 mot Russland og med muligheter i det jevne tredjesettet. Du kan lese her. Bulgaria etter å ha måttet gi tapt for Argentina med 1-3. Dessuten spilte Italia overraskende 3-2 mot Australia etter å ha ligget under 0-2, og Brasil snudde 1-2 mot Serbia til 3-2. Dermed er det nå tre lag i begge puljene som står med tre seire og ett tap før den siste runden i morgen. Men flere kamper med poengdeling, skiller det i poeng på tabellene.

Rekkefølgen i puljene før femte siste puljekamp er som følger:
Pulje A: Polen 9 poeng, Bulgaria 9, Italia 8, Argentina 6, Australia 5, Storbritannia 0
Pulje B: USA 10, Brasil 8, Russland 8, Tyskland 5, Serbia 5, Tunisia 0
Tabeller og resultat finner du her.

I morgen spilles følgende kamper:
Australia-Polen
Italia-Bulgaria
Storbritannia-Argentina
Russland-Serbia
USA-Tunisia
Brasil-Tyskland

Spenningen ligger først og fremst i hvilket av lagene Tyskland og Serbia som tar seg til kvartfinalen. Ellers er det den innbyrdes rekkefølgen som avgjøres, men at USA vil vinne pulje B er det vel få som tviler på. Kvartfinalene spilles ved at nr. 1 i pulje A møter nr. 4 i pulje B, osv. Trekning av kamptider spilles etter at siste puljekamp, det samme skjer for kvinnene i kveld, der Brasil-Serbia avslutter kvinnenes puljespill kl. 23:00, og trekningen blir foretatt rett etterpå.

Ellers tetner det seg til i mennenes poengscorerliga. Med 27 poeng mot USA er Maxim Mikhaylov fra Russland nå i toppen med 75 poeng. Zbigniew Bartman, Polen, har 73, mens György Grozer, Tyskland og Aleksandar Atanasijevic, Serbia, begge har 72. Mikhaylov har også flest angrepspoeng med 64 foran serberen, som har 63. Todor Aleksiev, Bulgaria, har best angrepseffekt med 45,21%, mens Marco Podrascanin fra Serbia nå har 19 killblokker. Bartosz Kurek, Polen, har flest ess med 10.

Legg igjen en kommentar