Publiserte artikler

Brasil henger med

Brasils angriper Jaque skapte kvartfinalehåp for Brasil. Foto: FIVB

Det er fortsatt håp for kvartfinalespill for de regjerende olympiske mesterne i kvinneklassen. Men de er fortsatt ikke sikre selv om de i går slet seg til to poeng ved å slå Kina 3-2 (25-16, 20-25, 25-18, 28-30, 15-10). De kunne fått tre poeng i går hadde de greid å benytte seg av noen av de mange mulighetene de hadde på slutten av fjerde sett, men god serve og godt forsvarsspill fra Kina satte en stopper for det. Skal Brasil få kvartfinaleplass, må de for det første slå Serbia i morgen, noe som bør være fullt mulig siden Serbia ennå ikke har poeng. Dessuten skal de tre lagene nærmest foran dem på tabellen helst ikke ta poeng. USA har fortsatt ikke poengtap og topper puljen med 12, mens Korea og Kina har 7, Tyrkia 6 og Brasil 4. Tyrkia viste dessuten styrke i går ved å slå Korea 3-2.

I den andre puljen ble resultatene i går som ventet. Russland og Italia står uten poengtap og møtes i morgen. Teoretisk kan både Storbritannia og Algerie ta en kvartfinaleplass, men vi tror det ikke. Du finner alle resultatene med tabeller her.

Koreas Kim Yeon-Koung er fortsatt kvinneturneringens toppscorer. Etter 21 poeng i går står hun nå med 105, mens USAs Destinee Hooker har 85. De to har også flest angrepspoeng, henholdsvis 105 og 85. Simone Gioli fra Italia holder også topplassen når det gjelder angrepseffekt med 42, 11%. Fire spillere deler ledelsen når det gjelder killblokk med 13. Det er Foluke Akinradewo, USA, Simona Gioli, Italia, Ekaterina Gamova, Russland og Fabiana, Brasil. En spiller har seks ess. Det er Ruoqi Hui fra Kina.

Legg igjen en kommentar