Publiserte artikler

USA vant toppkampen

USAs Suxho, Lee og Anderson stenger for Vissotto. Foto: FIVB

Brasil vant første sett, men USA snudde og tok de tre neste da de to ubeseirete lagene i mennenes pulje B i London-OL møttes i går kveld. Brasil kom best i gang, før USA fikk skikk på spillet sitt og spilte bedre og bedre. Settsifrene ble 23-25, 27-25, 25-19, 25-17 i favør USA. Du kan lese mer her. I de to andre kampene i puljen hadde Russland som ventet ingen problemer med å slå Tunisia 3-0, mens vi tidligere har meldt om Tysklands snuoperasjon mot Serbia.

I pulje A er Bulgaria noe uventet det eneste laget uten poengtap. Riktig nog slurvet de mye mot Australia og lå under i lange perioder i alle settene, men når de skrudde opp var det ingen tvil. At Polen skulle komme tilbake etter det uventete tapet mot Bulgaria og slå Argentina greit med 3-0 var ventet, likedan at Storbritannia ville være sjanseløse mot Italia. Du finner alle resultatene her.

Når det gjelder toppscorerlisten, førte de mange settene mellom Tyskland og Serbia til at Tysklands György Grozer nå leder med 61 poeng foran Aleksandar Atanasijevic fra Serbia, som har 58. Flest angrepspoeng har sistnevnte med 49, mens Grozer har 45. Best angrepseffekt har Michal Winiarski med 50% foran Clayton Stanley fra USA. Han har 42,86%. Men det er ingen midtspillere med på listen, så her har trolig FIVB en regel om at de som skal stå der må over en viss prosentdel av lagenes totale angrep.

Podrascanin fra Serbia topper fortsatt blokkstatistikken, nå med 17 killblokker, mens Bartosz Kurek fra Polen og Grozer har flest ess, 7.

Legg igjen en kommentar