Publiserte artikler

Brasil sliter

Ikke lett for Kinas Ruoqi Hui å komme forbi Hooker, Harmotto og Hodge. Foto: FIVB

De regjerende olympiske mesterne i kvinneklassen, Brasil, kjemper i øyeblikket tungt. Etter 3-2 mot Tyrkia i første kamp, har de gått på to tap. 1-3 mot USA var ikke spesielt overraskende, men 0-3 mot Korea i går var det ikke alle som så komme. Dermed har Brasil bare et svekket Serbia bak seg på tabellen, og skal få jobbe hardt for å komme seg oppover på tabellen. De må som kjent være blant de fire beste i puljen for å få spille kvartfinale og ta seg videre til en eventuell finale. De to lagene de har igjen i puljespillet er Kina og Serbia.

Ellers viste USA fortsatt gode takter i puljens toppkamp mot Kina og vant 3-0. Dermed står USA som eneste lag med full pott i pulje B, mens Russland og Italia også fortsatt er uten poengtap i pulje A, ikke uventet etter som de møtte henholdsvis Algerie og Storbritannia i går. Et pussig poeng i går var at alle de seks kampene i kvinneklassen endte 3-0. Du finner alle resultatene hos arrangørene her, eller hos FIVB her.

Etter tre kamper er Koreas Kim Yeon-Koung fortsatt toppscorer. Hun har til sammen tatt 84 poeng fordelt på 76 i angrep, 6 i blokk og 2 ess. Destinee Hooker fra USA følger nærmest med 65. Kim har da selvsagt også tatt flest angrepspoeng mens Hooker er nærmest også der med 58. Best angrepseffekt har Simona Gioli fra Italia med 43,33%, og sammen med Junjing Yang fra Kina har hun også flest blokkpoeng med 11. Fire spillere deler servestatistikken med 5 ess.

I skrivende stund er herrekampen mellom Serbia og Tyskland nettopp ferdig. Det ble en spennende kamp der Tyskland tok sine første poeng ved å snu 0-2 til 3-2 (22-25, 27-29, 25-18, 25-20, 20-18). Kampen ble på mange måter en kamp mellom de to diagonalene, Georg Grozer hos Tyskland og Aleksandar Atanasevic hos Serbia. Denne kampen vant Grozer, som tok 39 poeng i kampen med 29 angrep, 7 blokkpoeng og 3 ess. Også midtene på de to lagene sto fram, mens kantene ble mer anonyme. Blant annet var det knapt en pipe å se.

De som ønsker å se kamper som ikke vises på NRK live eller direkte, finner dem her (flytt på pilen som viser idretter).

Legg igjen en kommentar