Publiserte artikler

Tungt for Tyskland

Tsvetan Sokolov var ustoppelig mot Polen. Foto: FIVB

Etter to dagers spill i mennenes OL-turnering i volleyball er Tyskland ille ute etter to tap. Dermed må de i tillegg til en ventet seier mot Tunisia, vinne minst en av kampene de har igjen i tillegg for å gå til kvartfinale. Og Serbia og Brasil, som er de gjenværende, er ingen enkel motstand. Ikke minst vist Brasil i går at formen er på vei oppover, da de satte Russland på plass med 3-0 (25-21, 25-23, 25-21). Nå skal det sies at Russland hjalp til svært mye ved å gi bort 28 poeng på egne feil, mens de bare fikk tilbake 15. Hos Russland har ellers usikkerheten vært på om diagonalspiller Maksim Mikhaylov kunne gjennomføre etter at han hadde et overtråkk i en treningskamp like før OL. Og etter som Russland bare har med Mikhaylov som ren diagonal på bekostning av en ekstra libero, var uroen forståelig. Men Mikhaylov er tydeligvis i orden og har spilt begge kampene.

Gårsdagens lille sensasjon var ellers at Bulgaria påførte formlaget Polen det første tapet de har hatt på lenge. Diagonalen Sokolov var i storslag og bidro sterkt til resultatet 3-1 (25-22, 29-27, 13-25, 25-23). Ellers viste Australia seg klart sterkere enn hjemmelaget og vant med klare 3-0 (25-15, 25-18, 25-20). Dermed er Bulgaria eneste lag uten poengtap i pulje A, mens USA og Brasil også står med seks poeng etter to kamper i pulje B.

Flest poeng etter to kamper har Polens Bartosz Kurek tatt. Med 38 ligger han to foran landsmannen Zbigniew Bartmann og Aleksandar Atanasijevic fra Serbia. Sistnevnte har sammen med Mikhaylov flest angrepspoeng, begge har smashet inn 30 poeng. Best angrepseffekt har faktisk Tunisias Hamza Nagga med 47, 83%, mens Marco Podrascanin har flest blokkpoeng med 15, hele 8 mer enn de neste. Kurek har flest serveess, 6.

I morgen møtes de to ubeseirete i pulje B, så dermed blir det reprise på OL-finalen i Beijing.

Legg igjen en kommentar