Publiserte artikler

Fire ubeseirete

Også USA hadde problemer med å stoppe Kim fra Korea. Foto: FIVB

I kvinnenes OL-turnering har nå alle lagene spilt to kamper. Så langt står da to lag i hver pulje med to seire, og de fire har heller ikke gitt fra seg poeng. De fire er Russland og Italia i pulje A og Kina og USA i pulje B. Moro for hjemmepublikum var det at Storbritannia i går tok sin første OL-seier da Algerie ble slått 3-2. Vi er redd for at laget skal få store problemer med å vinne flere OL-kamper i denne turneringen, men hyggelig likevel.

I morgen barker to av de ubeseirete sammen, da møtes USA og Kina, og etter at USA slo Brasil 3-1 i går, holder vi dem som knepne favoritter. Italia og Russland møtes ikke før i den aller siste puljekampen som går søndag. Men i denne puljen er det ingen som venter at Algerie og Storbritannia skal ta seg til kvartfinale, så det innbyrdes resultatet betyr ikke så mye.

Den store poengdronningen i kvinnenes turnering så langt er Koreas Kim Yeon-Koung, og hun er også den alle motstanderne forsøker å stoppe, uten særlig hell. På to kamper har hun tatt 63 poeng på egen hånd, noe som er 19 flere enn den neste på listen, Destinee Hooker fra USA. Imponerende av Kim etter alt bråket rundt ønsket hennes om å fortsette å spille i Tyrkia, les her. Kim er selvsagt også den som har tatt flest angrepspoeng, 55 mot Hookers 41. Men best killprosent har Simona Gioli fra Italia med 45,65. Hun topper dessuten blokkstatistikken med 10 killblokker på to kamper foran Fabiana Claudino fra Brasil som har 9. Serveesstatistikken er delt mellom tre som har 5 ess: Erika Araki, Japan, Ruoqi Hui, Kina og Sehryne Hennaoui, Algerie.

I dag er det mennenes dag i volleyball-OL, og i skrivende stund er en kamp spilt. Der har som ventet Serbia slått Tunisia, men de har måttet gi fra seg et sett. Londons OL-side har volleyballstoff inkludert resultater og live oppdateringer her, mens FIVBs side med både sandvolleyball og volleyball finner du her.

Legg igjen en kommentar