Publiserte artikler

Stille før stormen

Tre dager før første volleyball serves i London, er det ikke mye som skjer på volleyballfronten. En del lokale sandvolleyballarrengement foregår, noen spillere jobber for å finne seg nye klubber, mens de fleste lagene ikke går i gang med fellestreningen før i neste uke, og landslagene ligger mer og mindre i dvale i vente på det som skal skje i OL.

I mellomtiden kan jo tiden brukes til å tippe hvem som stikker av med medaljene. I mennenes volleyballkonkurranse er det vel fire lag som stikker seg ut som favoritter: de forsvarende olympiske mesterne fra USA, laget som slo dem i World League-finalen, Polen, vinnerne av fjorårets World Cup, Russland, samt det ledende laget det siste tiåret, Brasil. Men det er flere sterke lag og det kan komme en del uventede resultater. En kvartfinale vil ikke være så enkel som det kan virke som. Og det vil også være et sterkt lag fra pulje B som ikke kommer til kvartfinale. Puljen består nemlig av Brasil, Russland, Serbia, Tyskland, Tunisia og USA! Og både Tyskland, Italia og Serbia er medaljeoutsidere. Pulje A består forøvrig av Argentina, Australia, Bulgaria, Italia, Polen og Storbritannia.

Hos kvinnene har USA virket sterke denne sesongen, og de er nok sultne på å ta det gullet Brasil lurte dem for for fire år siden. Ellers ser Russland solide ut, Tyrkia har gått kraftig fram, mens Serbia er plaget med skader. Kina og Italia må også regnes med. Puljene:
Pulje A: Algerie, Den Dominikanske Republikk, Italia, Japan, Russland, Storbritannia
Pulje B: Brasil, Kina, Korea, Serbia, Tyrkia, USA

Sandvolleyballen har også sine favoritter. Flere av turneringene har hatt forskjellige vinnere. Men vi tror nok vinnerne vil finnes blant de høyest rangerte i OL-kvalifiseringen, dvs. Emanuel-Alison (BRA), Rogers-Dalhausser (USA), Brink-Reckermann (GER), Gibb-Rosenthal (USA), Nummerdor-Schuil (NED) og Ricardo-Cunha (BRA) hos mennene, Larissa-Juliana (BRA), Zhang Xi-Xue (CHN), May-Treanor-Walsh (USA), Kessy-Ross (USA) og Talita-Antonelli (BRA) hos kvinnene. I Beijing for fire år siden ble det to gull til USA, og begge lagene er med denne gangen også, nemlig May-Treanor-Walsh og Rogers-Dalhausser.

Legg igjen en kommentar