Publiserte artikler

Bahr om beachvarme

Roald Bahr med viktig studium

Roald Bahr, blant mye annet leder for FIVBs Medical Commission, og trener for mennenes elitelag i Koll, har sammen med dr. Jonathan Reeser i sesongene 2009, 2010 og 2011 foretatt et studium vedrørende varmens påvirkning på sandvolleyballspillere. Formålet med studiet var for å se om det er behov for å revidere retningslinjene når det gjelder å unngå varmerelatert sykdom under sandvolleyballkamper. Resultatet av studiet er publisert i British Journal of Sports Medicine.

Det var antatt at det var et misforhold mellom de gjeldende retningslinjene og varmerelaterte sykdommer for profesjonelle sandvolleyballspillere. I løpet av de tre sesongene ble temperaturen målt ved 48 tilfeller i World Tour og VM. Det ble benyttet en sammensatt temperatur, Wet Bulb Globe Temperature (WBGT), der både lufttemperatur, solstråling og luftfuktighet inngår. Bare ett tilfelle av varmeproblemer ble påvist selv om WBGT-indeksen var høy, noe som indikerer at retningslinjene er modne for justering. Du kan lese mer her.

Men at varme påvirker og virker forskjellig på de forskjellige spillerne, har vel problemene for det ene norske laget i finalen i Continental Cup vist, samt en av spillernes problemer i junior-EM i fjor.

Legg igjen en kommentar