Publiserte artikler

Grand Prix

USAs Megan Hodge. Foto: Frode Andersen

Så er sluttspillet i Grand Prix i gang i Ningbo i Kina. Første kamp ble en riktig pangkamp der to sannsynlige OL-finalister møttes. USA kom best i gang og tok de to første settene, deretter overtok Brasil og vant de to neste, før det ble 15-13 til USA i det siste. Settresultatene ble 25-19, 25-17, 19-25, 13-25, 15-13. Frode Andersen er ringside i Ningbo, og på sin hjemmeside skriver han bl.a.:

–  «USA gikk av med seieren i den første kampen i sluttspillet i World Grand Prix. USA var ubeiseiret i kvalikken, og fortsetter altså seiersrekken her i sluttspillet. Selv uten Destinee Hooker, klarer de å slå Brasil. Disse to lagene er nok favoritter til å gå til OL finalen, senere i sommer .

På Brasil var det Paula som tok mest peng, mens på USA var det Megan Hodge (bildet), som tok mest.  USA sin store styrke ligger i rekkevidden på nettet. Mange spillere har over 320 i rekkevidde. Brasil har også bra rekkevidde, men oppgir jo aldri reelle tall. USA har godt forsvarsspill utenfor stående rekkevidde, mens Brasil er gode når de står riktig.

I denne kampen startet USA best, og vant de to første settene, mens Brasil var klart best i tredje og fjerde settet. I det avgjørende 5. settet, fulgte lagene hverandre hele veien, og USA vant til slutt 15 – 13.

På pressekonferansen var begge trenerne enige om at de hadde hatt hver sine perioder, og at 5. settet var tøft.» Du kan også lese om kampen her.

Frode mener ellers at Tyrkia og Thailand blir de to lagene som gjør det dårligst i dette sluttspillet, som består av seks lag der alle møter alle. Så med i alt femten kamper i løpet av fem dager skulle Frode få en bra dose med volleyball.

Legg igjen en kommentar