Publiserte artikler

Solid dansk innsats

Kristian Knudsen angriper på hjemmebane mot spansk blokk. Foto: CEV

Puljespillet i European League for menn er nå unnagjort, og det danske laget, som debuterte i slik sammenheng, gjorde en overraskende sterk innsats. De hadde selv ikke regnet med å bli noe annet enn sist i den sterke puljen de var i. Men etter å ha unnagjort tolv kamper i løpet av fire helger, var de bare to sett fra å bli nr. 3. På samme poengsum som nr. 3, Israel, hadde de det siste laget Hellas på god avstand bak seg. Og de hadde også gode resultater mot de to beste lagene i puljen, Spania og fjorårsvinner Slovakia.

Dermed føler danskene at deltakelsen var vel verdt penger og innsats, som blant annet innebærer å arrangere seks kamper i løpet av en helg, og der det er krav om direkte TV-sending av en kamp hver dag, samt utgiftene med å dra ut tre helger. Danmark arrangerte sine kamper i Kildeskovshallen i Gentofte, og kampene var godt besøkt med rundt 1.000 tilskuere på det meste. Med bakgrunn i at turneringen også er viktig for å forberede seg til neste års EM på hjemmebane, er det klart at Danmark vil delta i European League også neste år. Innsatsen har vist at ved å satse, kommer også resultatene, og danskenes spill viste også at de har mer å gå på. Du kan lese mer her.

Finalespillet i European League går kommende helg. De to beste lagene i Danmarks pulje går til semifinalene, sammen med arrangørlaget Tyrkia og vinnerne av den andre puljen, som var Nederland. I den ene semifinalen kommende lørdag møtes Slovakia og Nederland, og dermed er det Tyrkia-Spania i den andre. Du kan lese mer her, resultatene kommer her.

Legg igjen en kommentar