Publiserte artikler

Polen finaleklar

Også Canada viste at det er mulig å blokke Vissotto. Foto: FIVB

I World League ble pulje B avsluttet denne helgen. Før den siste kampdagen sto Polen og Brasil med like mange poeng, og nettopp disse to lagene møttes i går. Dermed ville vinneren være klar for sluttspillet i Sofia 4.-8. juli, mens taperen vil bli nødt å vente til de andre puljene er ferdigspilt for å se om de blir beste toer.

Brasil hadde fått Vissotto tilbake etter skade, og han gjorde en god innsats. Men Polen med Kurek i spissen ble likevel for sterke og vant 3-1 (25-22, 25-23, 21-25, 25-22). Dermed er Polen det første laget i tillegg til arrangørlandet Bulgaria som er klar for sluttspillet, som spilles med seks lag. Nå kan Bulgaria fortsatt vinne puljen sin, slik at to toere går til sluttspillet. Laget slo både Portugal og Tyskland i helgen, og ligger bare to poeng bak Tyskland på tredjeplass i pulje D. Så alt oppstyret rundt sparkingen av Bulgarias trener Radostin Stoychev og påfølgende avhopp av stjernen Matey Kaziyski ser foreløpig ikke ut til å ha påvirket laget alt for mye.

I pulje C stilte Italia med bortimot et juniorlag, og fikk bare med seg ett poeng mot Korea fra Lyon. Dermed passerte både USA og Frankrike italienerne, og ligger med sine 11 poeng to foran Italia.

I pulje A sliter Russland, mens Cuba har overrasket positivt og leder puljen med 14 poeng foran Serbia på 12. Russland har 8. Siden pulje A, C og D bare er halvferdige, er det fortsatt muligheter for forandring fram mot sluttspillet. Og alt er dermed også åpent.

 

Legg igjen en kommentar