Publiserte artikler

Italienske økonomiproblemer

Den økonomiske krisen i Italia gir seg store utslag også i italiensk volleyball. I går gikk fristen ut for de lagene som ønsker å spille i de to øverste seriene for menn, A1 og A2. Ved fristens utløp hadde 22 lag søkt om plass, 12 i A1 og 10 i A2. Det er til sammen åtte lag færre enn sist sesong, da det var 14 i A1 og 16 i A2. Vi legger først og fremst at Roma og Sisley har avstått fra å søke, og de er dermed ute. For Sisley Treviso, som hadde en krampetrekning som Sisley Belluno sist sesong, er det farvel etter 25 sesonger i A1. Problemene oppsto da Benetton-familien, som eier Sisley, trakk seg ut av volleyball i fjor, og i år var det ikke lenger mulighet til å skaffe midlene som var nødvendig til å drive videre. På disse 25 årene har Sisley spilt 1111 kamper, vunnet 9 italienske mesterskap, 5 cupmesterskap og 7 supercuper. Champions League vant de fire ganger. En haug med verdensstjerner har spilt for laget. Flere tall om laget finner du her.

Med Roma og Sisley ute av bildet, er det de følgende tolv lagene som har søkt ligaen om deltakelse i Serie A1 kommende sesong: New Mater Volley Castellana Grotte, Piemonte Volley Cuneo, Top Volley Latina, Volley Lube Macerata, Pallavolo Modena, Sir Safety Umbria Volley Perugia, Copra Elior Piacenza, GS Robur Angelo Costa Ravenna, Altotevere San Giustino, Trentino Volley, BluVolley Verona og Callipo Sport Vibo Valentia. Som vi ser har en del av lagene fått nye navnesponsorer. På bakgrunn av det som har skjedd på overgangsmarkedet vil trolig kampen om mesterskapet stå mellom Trentino og Macerata. Trentino beholder hele startoppstillingen, mens Macerata har byttet diagonalen Omrcen, som drar til Japan, med landslagsspiller Zaytsev, som spilte for Roma sist sesong.

Lagene som har søkt om plass i A2 er Pallavolo Atripalda, Città di Castello Pallavolo, Corigliano Volley, Pallavolo Loreto, Pallavolo Matera, Volley Milano, Pallavolo Molfetta, Pallavolo Padova, Volley Potentino Potenza Picena og Argos Volley Sora. Tre lag har dessuten søkt om plass om det blir ledig, etter som de ikke er direkte kvalifiserte: P. Lair Sport Brolo, Pallavolo Cavriaghese og Impavida Ortona.

Kommentarer (3)