Publiserte artikler

Hårfint utslått

En skuffet Iver Andreas etter å ha blitt utslått i Roma. Foto: FIVB

Geir Eithun og Iver Horrem hadde marginene mot seg da de i går spilte kvalifisering om å komme inn i hovedrunden i Grand Slam i Roma. I den første kampen møtte de canadierne Binstock-Reader. Det gikk ikke på skinner i denne kampen, men de norske kom seg videre med 2-1 (20-22, 21-17, 15-11). Dermed var de bare en kamp fra å komme videre til dagens hovedrunde. De som sto i veien var tredjeseedete Thiago-Ferramenta fra Brasil, og etter en god åpning fra de norske, var det til slutt brasilianerne som kunne juble for hovedrundeplass med 2-1 (16-21, 21-18, 18-16). Andre skandinaver var heldigere. Både svenske Brinkborg-Gunnarsson og danskene Søderberg-Hoyer, A. greide å komme seg videre. Les også nyhet hos NVBF her.

Dermed må vi som vanlig stole på Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr i hovedrunden, en hovedrunde som kan gi de to direkte plass i OL. Før turneringen har de to den sekstende og siste plassen på FIVBs ranking som gir direkte Londontur. De har mulighet til å avansere på denne listen, men like bak lurer tre lag som har mulighet til å passere dem. Tarjei og Martin har i dag 3160 poeng, mens nederlenderne Boersma E.-Spijkers har 3070, russerne Semenov-Koshkarev har 3040 og Heyer-Chevallier fra Sveits har 2880. 25. og sisteplass i hovedrunden gir 80 poeng, 17. plass 160, 9. plass 320 og 5. plass 480. Dersom de to blir sist, kan altså de to nærmeste lagene ikke bli bedre enn nr. 17 og sveitserne bedre enn nr. 9 for at de norske skal beholde OL-plassen.

Vi krysser fingrene og håper på gode resultater fra Roma, der Tarjei og Martin er havnet i pulje med Pedro-Marcio Araujo fra Brasil, Samoilovs-Sorokins fra Latvia og Hernandez-Fañe fra Venezuela. Første kamp kl. 15:00 i ettermiddag mot Latvierne.

Legg igjen en kommentar