Publiserte artikler

OL-puljene

Det internasjonale volleyballforbundet FIVB har nå bekreftet puljene til innendørskonkurransen i volleyball i OL i London. De tolv lagene i hver klasse er delt opp i to puljer, der alle lagene spiller mot de andre lagene i puljen. De fire beste i hver pulje etter puljespillet går til kvartfinalene. I henhold til reglementet er puljene satt opp etter serpentinesystemet (slangesystemet). Den internasjonale rankingen fra 4. januar er da brukt, og lagene settes inn i henhold til rankingen etter at arrangørene Storbritannia er satt inn i pulje A. De andre landene kommer da inn ved at lagene med høyest og nest høyest ranking kommer i pulje B, nr. 4 og 5 i pulje A, osv.

Dermed ser OL-puljens slik ut (internasjonal ranking i parentes):
Kvinner
Pulje A:
Storbritannia (69), Japan (3), Italia (4), Russland (7), Den Dominikanske Republikk (9), Algerie (16)
Pulje B: USA (1), Brasil (2), Kina (5), Serbia (6), Tyrkia (11), Korea (13)
Menn
Pulje A:
Storbritannia (92), Italia (3), Polen (4), Argentina (8), Bulgaria (9), Australia (22)
Pulje B: Brasil (1), Russland (2), USA (6), Serbia (7), Tyskland (13), Tunisia (18)

Det er med andre ord en svært sterk OL-turnering, kanskje den sterkeste noensinne. Av de ti høyest rangerte lagene i verden mangler bare de to lagene til Cuba, samt Tysklands kvinner og Kinas menn. Begge puljene er sterke i begge klassene, men med pulje B et hakk foran, spesielt siden hjemmelagene neppe trekker nivået opp.

Vi vet ennå ikke om kvartfinalene spilles ved at nr. 1 i en pulje møter nr. 4 i den andre, osv., så dette kommer vi tilbake til. Men til da er det bare å se fram til de første puljekampene blåses i gang i Earls Court med en kvinnekamp lørdag 28. juli kl. 9:30.

Legg igjen en kommentar