Publiserte artikler

Volleyball i 1988

På siste halvdel av 80-tallet hadde Norge gode landslag både for kvinner og menn, og disse hevdet seg bra sammenlignet med andre vesteuropeiske land. De som er interesserte i å se hvordan Norge spilte den gangen, kan kikke på en video filmet i VHS og senere digitalisert av assisterende landslagstrener den gang, Magne Hornnes. Hovedtrener Roald Bahr (eller kanskje heller sønnen Martin) har lagt den ut på vimeo. Du kan se filmen her. For ordens skyld: Norge spiller i de røde draktene, og kampen, som er mot Spania, blir tapt 1-3.

Kampen som vises er fra det som var en viktig turnering for vesteuropeiske land den gang, etter som Østeuropa dominerte helt til 1989, da Italia fikk fram sin store generasjon og startet framgangen ved å vinne EM dette året etter blant annet å ha slått Norge i kvalifiseringsturneringen på Dysjaland samme år. I 1988 gikk Spring Cup på Askim og i Göteborg, og Norge ble til slutt nr. 5. Du kan se bilde av laget og lese mer på Raymond Wardenærs blogg her.

Og så får hver enkelt avgjøre om spillet har utviklet seg…

Legg igjen en kommentar