Publiserte artikler

Veteran-NM i gang

Fire buekorpsgutter ledet an da de 34 lagene som deltar i veteran-NM marsjerte inn i Haukelandshallen i Bergen. Der ventet mesterskapets primus motor Eivind A. Pettersen fra arrangørlaget Nyborg for å ønske alle deltakerne velkommen til dette 20. veteranmesterskapet. Daglig leder i Idrettsrådet i Bergen, Roar Andersen, avsang Bergensiana, på folkemunne kalt Nystemten, a capella, før han offisielt erklærte mesterskapet for åpnet. Deretter ble nasjonalsangen avspilt og -sunget før deltakerne var klare til å ta fatt på de første kampene på de åtte banene i hallen.

En nyhet i år er at de svenske veteranmesterne Lidingö deltar i den yngste klassen for menn, og de viste kvalitet ved å gi mesterne de ni siste årene, Nyborg, kamp til døren.

Ellers er det ekslusiv kvalitet på deltakelsen. Volleyballpresident Ståle Johansen stiller i spissen for ikke mindre enn fem spillere som har deltatt i de olympiske lekene: Susanne Glesnes, Merita Berntsen Mol, Ragni Hestad, Bjørn Maaseide og Jan Kvalheim. Og de viser at de ikke har glemt gamle kunster. Dessuten er flere av EM-medaljørene i sving, sammen med solid bredde. Og en av deltakerne har deltatt i alle de 20 mesterskapene som er blitt holdt, nemlig haugesunderen Ivar Hellesnes.

Etter kampene i dag, står båttur i nydelig vårvær på programmet, og mesterskapet avsluttes i morgen med finaler og bankett. Resultatene i mesterskapet finner du her.

Legg igjen en kommentar