Publiserte artikler

VM-kvalifisering junior

Forrige uke ble det spilt kvalifiseringsrunder for VM for juniorer. VM for gutter U21 spilles i Brasil i tiden 1.-10. august, mens jenter U20 blir avviklet i Peru i dagene 21.-30. juli. Dette er altså mesterskap for gutter født 1991 og senere og jenter født 1992 og senere. I begge mesterskapene skal 16 lag delta. Av disse skal 6 i hver klasse komme fra Europa. De to europamesterne, Russland (gutter) og Italia (jenter) er to av disse. De fem siste er da blitt funnet i kvalifiseringsturneringene som ble spilt ferdig søndag.

De fem lagene i hver klasse er de fire puljevinnerne, samt beste toer. Nitten land (inkludert europamesterne) var påmeldt i hver klasse. Dermed ble det to puljer med fire lag og to med fem. Følgende puljevinnere kvalifiserte seg hos guttene: Spania, Bulgaria, Serbia og Tyskland, og i tillegg Belgia som beste toer. Hos jentene ble Polen, Belgia, Russland og Slovakia puljevinnere. Og den siste plassen som beste toer gikk til Serbia.

Av de nordiske landene deltok bare Danmark. Guttene gjorde det best med en seier mot Romania. Ellers ble det tapte kamper.

Legg igjen en kommentar