Publiserte artikler

Fire tap

Norge tapte også de to landskampene mot Storbritannia som gikk i Bø i helgen. Og mens lørdagskampen stort sett bør forbigås i stillhet, etter som det mest positive som skjedde fra norsk side var at Norge fikk en ny landslagsdebutant i Sjur Godø, samt at alle de norske fikk spilletid, var søndagskampen en atskillig mer oppløftende opplevelse for det norske laget.

Trener Haruya Indo har slitt med å få uttelling fra diagonalplass. I går forsøkte han en ny variant med Jonas Kvalen, som ellers har spilt opplegger. Og Jonas greide seg godt som angriper og bidro sammen med resten av laget til en severdig forestilling. Spillerne så ut til å ha senket skuldrene, samtidig som de var fokusert på arbeidsoppgavene. God serving, spesielt fra Sigurd Festøy, og påfølgende god blokking ga flere ekstrapoeng. Og solid servemottak ga angriperne bedre angrepsforhold.

Etter godt og underholdende spill ble de to første settene vunnet 25-23, 25-23. Det tredje styrte britene og vant 25-19, men det fjerde hadde Norge igjen i føringen. Men dessverre skuslet laget bort en firepoengsledelse mot slutten etter god serving fra Storbritannia, og et femtesett måtte til etter 25-23 til gjestene. Og selv om det norske laget kjempet godt, holdt det dessverre ikke helt inn, britene var hele settet litt foran og vant til slutt 15-12.

Og mens Storbritannia nå skal hjem til to nye treningskamper mot Kina, for deretter å gå i gang med spill i seks helger i European League, der de møter først Kroatia, og deretter Slovenia og Belgia, er det ingen som vet programmet til det norske laget før de skal delta i Universiaden i august. Det er klart at et lag der 11 av 13 spillere var debutanter trenger å spille seg sammen. Trenerne har trolig også noen andre aktuelle spillere på blokken til Universiaden, etter som de fire kampene mot Storbritannia lå i en viktig eksamensperiode for flere. NVBF bør derfor jobbe hardt for å finne muligheter til samling og kamper i løpet av sommeren. Vi regner med at dette er en prioritert oppgave for sportsjefen.

Kampene i Bø ble ellers svært godt arrangert. Rundt 200 tilskuere og stor stemning på begge kampene. Dessverre har vi i skrivende stund ikke oversikt over hvor mange poeng de forskjellige spillerne scoret, og heller ikke hvordan de fordelte seg på serve, blokk, angrep og feil, etter som Poengliga ikke var i funksjon. Andreas Myredal måtte melde forfall som 1. dommer. I hans sted ledet Sveriges internasjonale dommer Stefan Bärnström og Jan Gunnar Belsby kampene i Bø på utmerket måte.

Kommentarer (2)