Publiserte artikler

Debutantslepp

Rutinen i Norges lag, Kåre Helvik Morken, har nå spilt 17 landskamper

Ti norske spillere debuterte på landslaget da Norge møtte Storbritannia i Kringsjåhallen i Oslo i går. Bare Kåre Helvik Morken (16) og Lars Ivar Henriksen (2) hadde spilt på seniornivå med flagget på brystet tidligere. Men til tross for den manglende rutinen, gikk spillerne fryktløst til verket mot langt mer erfarne motstandere, og tok attpå til det første settet i kampen.

Men etter hvert gjorde britenes rutine, og ikke minst diagonalspiller Dami Bakares slagkraft seg gjeldende. Og selv om Norge ledet 20-19 i fjerde sett, måtte laget gi tapt en ganske så jevn kamp med 1-3 (25-21, 19-25, 22-25, 20-25). Norge startet kampen med Kåre Helvik Morken som opplegger, Lars Ivar Henriksen på diagonal, Ørjan Siljander og Sigurd Festøy på kantene, Kristian Mjelde Bjelland og Haavard Andersen i midten og Yngve Sundfjord som libero. Etter hvert fikk alle de norske spilletid, så NVBF får mange debutantnåler å dele ut.

Norsk toppscorer ble Lars Ivar med 14 poeng, mens Dami Bakare, med 356 cm i rekkevidde i henhold til britenes hjemmeside, stoppet på 20. Alle poengene som ble scoret finner du her. Storbritannia bruker landskampene mot Norge til å forberede seg til European League, der de skal spille sin første kamp mot Kroatia neste lørdag. Det gjenstår enda tre kamper før de reiser hjem. Den første går i Kringsjåhallen i dag kl. 17:00. De to siste i Bø i Telemark lørdag kl. 17:00 og søndag kl. 13:00. Vi regner med at også dagens kamp vil føres på Poengliga.

Legg igjen en kommentar