Publiserte artikler

Norge i landskamper

Mer enn to år og fire måneder etter at Norges landslag for menn spilte sin forrige landskamp, står laget nå foran fire landskamper på fire dager. Motstander i alle kampene er Storbritannia, som Norge har møtt bare to ganger før. Det skjedde i mai i 2008, og begge kampene endte med norsk tap, henholdsvis 0-3 og 1-3. Eneste norske spiller tilbake fra den gangen, er Kåre Morken fra Nyborg, mens flere av de britiske var med den gangen, blant annet debuterte midtspiller Nathan Bennett mot Norge i Sheffield. Mer om de britiske spillerne finner du her.

En av grunnene til at Norge ikke har spilt så mange kamper mot Storbritannia, er at de beste spillerne ble samlet i samme lag først da Storbritannia og London fikk tildelt OL 2012. I og med at arrangørene er sikret en plass i volleyballturneringen, ble det satset sterkt på å få fram kvalitet på volleyballaget. En meritert trener ble hentet fra Nederland, Harry Brokking, som blant annet har trent det nederlandske landslaget i to perioder. Brokking bidro sterkt til at landslaget en sesong fikk spille i den nederlandske æresdivisjonen, noe som ga laget en formidabel utvikling. Siden den gang har de aller fleste på dagens britiske landslag kontrakter utenlands, og tre av spillerne har Nyborg møtt denne sesongen. Det gjelder Yassir Sliti og Chris Lamont, som har spilt for belgiske Prefaxis Menen, og det gjelder Marc Richardson, som nylig har forlenget sin kontrakt med svenske Falkenberg.

Kampen i dag og i morgen spilles i Kringsjåhallen i Oslo. Dagens kamp starter kl. 19:00, i morgen er kampstart kl. 17:00. Begge kampene dømmes av Tim Kaaber som førstedommer og Geir Vestbø som andredommer. Lørdag drar lagene videre til Bø i Telemark, der de spiller i Gullbringhallen lørdag kl. 17:00 og søndag kl. 13:00. Førstedommer i disse to kampene er Andreas Myredal, mens Jan Gunnar Belsby er andredommer.

For de som ikke har anledning til å reise til Oslo i dag, kan kampen følges på Poengliga. Det norske laget i dag vil bestå av Martin Aase Bahr, Jonas Kvalen, Kåre Helvik Morken (oppleggere), Yngve Sundfjord (libero), Kristoffer Sundal, Kristian Mjelde Bjelland, Håvard Andersen (midtspillere), Lars Ivar Hendriksen, Lars Lehre Løberg, Lars Fredrik Tvinde, Ørjan Siljander, Sigurd van dijk Festøy (Kant/diagonal). Trenere er Indo Haruya og Scott Olsen.

Sjur Godø er også med i troppen som har vært i Oslo og forberedt seg til kampene siden lørdag. Han er imidlertid opptatt med eksamensforberedelser i dag.

Kommentarer (1)