Publiserte artikler

Overraskelse i Frankrike

Tours var den store favoritten til å vinne det franske seriemesterskapet etter en ganske overlegen seier i grunnserien med 11 poengs forsprang til lag nr. 2. Sluttspillet ble avviklet i best av tre kamper i kvartfinaler og semifinaler, der kvartfinalene startet med at nr. 1 i grunnserien møtte nr. 8, nr. 2 møtte nr. 7, osv. Tours måtte slite både i kvart- og semifinalene, riktig nok uten å tape kamper, men tre av de fire kampene gikk til 3-2.

For første gang skulle finalen i år avvikles som en enkelt kamp, og 3.500 tilskuere fulgte kampen i Palais de Coubertin i Paris. Tours finalemotstander var Poitiers, som var blitt nr. 2 i grunnserien. De hadde problemer i kvartfinalen, der de tapte den første kampen, og det måtte et femte sett til i den ene semifinalen også før de var klare for finalen. Og i finalen startet Tours best, men det ble en jevn og spennende kamp der Poitiers til slutt trakk det lengste strået. 3-2 (26-28, 25-20, 25-20, 22-25, 15-13) til Poitiers ble resultatet til slutt. Dette var Poitiers andre mesterskap i historien, det første kom for tolv år siden. Jean-Philippe Sol hos Poitiers ble kåret til MVP, mens Antonin Rouzier, som er på vei til polske Kędzierzyn, ble toppscorer med 28 poeng.

Legg igjen en kommentar