Publiserte artikler

Italiensk V-dag

I dag avgjøres mennenes seriemesterskap i Italia. Som i Frankrike, avgjøres finalen i en enkelt kamp, i motsetning til kvartfinaler og semifinaler som har vært spilt i best av fem. Finalen går på VM-arenaen Palalottomatica i Roma på det som italienerne kaller V-dagen (vi antar at V-en i denne sammenheng står for Victory?), og det regnes med minst 10.000 tilskuere.

De som møtes i finalen er de to lagene som har vært best i Italia i år, Itas Diatec Trentino og Bre Banca Lannutti Cuneo. Begge lagene fikk imidlertid kjørt seg i semifinalen og måtte bruke fem kamper for å slå henholdsvis Casa Modena og Lube Banca Marche Macerata. De to finalistene møttes også i fjorårets finale, og da gikk Cuneo seirende ut av duellen med 3-1. Og Cuneo vant også den italienske cupfinalen mot Trentino i år. Vi kan derfor regne med et revansjelystent Trentino, som også ønsker å supplere det andre de har vunnet i år, seire i klubb-VM, Champions League og den italienske grunnserien, med «il scudetto».

Sannsynlige startoppstillinger:
Cuneo: Grbic opplegger, Nikolov diagonal, Wijsmans og Patriarca på kantene, Volkov og Mastrangelo i midten, Henno libero.
Trentino: Raphael som opplegger, Stokr diagonal, Kaziyski og Juantorena kantspillere, Birarelli og Sala midtspillere og Bari libero.

Med andre ord bare verdensstjerner. Kampen kan følges direkte både på Eurosport 2 (fra kl. 18:25) og Sportube. Kampstart er kl. 18:00.

Legg igjen en kommentar