Publiserte artikler

Trøbbel for Cuba

Cuba sliter stygt med å opprettholde kontinuitet i landslagsarbeidet. Ikke bare har landslaget mistet mer enn et lag til utlandet det siste tiåret (eksempelvis Javier Gonzalez, Maikel Salas Moreno, Angel Dennis, Raydel Poey, Osvaldo Hernandez, Tomas Aldazabal, Osmany Juantorena, Leonel Marshall, Yosleyder Cala, Yasser Portuondo, Alain Roca, Rolando Despaigne, Yasser Romero, Brito Pons, Ariel Gil, Ihosvany Hernandez, Maikel Cardona ), de har også problemer med de som var med og tok VM-sølv for Cuba i fjor høst.

Det meldes nå at i gruppen på 14 spillerne som drar til Bulgaria for å spille treningskamper og forberede seg til World League, mangler tre fra førsteoppstillingen som ble nr. 2 i VM. Det er først og fremst lagkapteinen Robertlandy Simon, samt opplegger Raydel Hierrezuelo Aguirre og kantspiller Joandry Leal. I tillegg mangler Isbel Mesa og Rafael Ortiz Ortega fra de tolv som spilte VM-finale.

De fjorten som drar til Bulgaria er følgende:
Oppleggere: Yoandri Diaz, Lian Sem Estrada og Leandro Macias
Diagonaler: Fernando Hernández Ramos og Livan Osoria
Midtspillere: Osmany Camejo Durruthy, Dariel Albo og Yasser Perdomo
Kantspillere: Wilfredo Venero Leon (ny kaptein), Rolando Cepeda Abreu, Henry Bell og Dennys de Jesus Hernandez
Liberoer: Keibel Gutierrez og Yosniel Guillén

Det sies at det skal være studier, skader og dårlig fysikk som er årsaken til at sølvvinnerne ikke er med. Men det spekuleres også i at en del har hatt kontakt med italienske klubber om kontrakt der, og at det cubanske forbundet dermed er redd for at enda flere gode volleyballspillere skal hoppe av.

Med de aktuelle spillerne, vil mest sannsynlige startoppstilling bli:
Diaz som opplegger, Hernandez Ramos diagonal, Cepeda og Leon på kant, Camejo og Albo (eller Perdomo?) i midten, Gutierrez libero.

Legg igjen en kommentar