Publiserte artikler

Torgeir Dalen svensk mester

Torgeir Dalen, svensk mester for tredje gang

Falkenberg, hvor Torgeir Dalen fra Ølen har spilt de siste sesongene, ble i går svenske mestere da de slo Sollentuna 3-1 (25-16, 21-25, 25-20, 25-23) i den fjerde kampen i sluttspillfinalen. I de foregående kampene hadde det i alle blitt seier til bortelaget, men på hjemmebane i går snudde Falkenberg trenden foran 1100 tilskuere, og med 3-1 i kamper kunne Falkenberg gjenta bedriften fra 2007, 2008 og 2009. I denne kampen måtte Sollentuna unnvære sin kaptein Martin Yngerskog. Han var nemlig avstengt etter å ha uttalt seg negativt om dommerne etter den første finalekampen. Men om det spilte avgjørende rolle for utfallet av kampen, får vi aldri vite.

Denne sesongen skulle egentlig være en mellomsesong for Falkenberg, etter som laget både byttet trener og flere av de rutinerte spillerne la opp etter forrige sesong. Men laget har prestert over all forventning og vunnet både den svenske cupen og Grand Prix, før de nå altså satte kronen på verket ved å vinne det viktigste, nemlig sluttspillet, som gjorde at de ble svenske mestere. Det de ikke har vunnet i år, er grunnserien, der de ble nr. 2 bak finalemotstander og finalefavoritt Sollentuna. Og i NEVZA Club Championship bidro bl.a. Nyborg til at de ikke en gang kom til sluttspillet.

Men ellers må Torgeir og hans medspillere være utrolig fornøyde med sesongens innsats. Om Torgeir blir værende i klubben er usikkert. Han fikk mye spilletid som midtspiller i starten på sesongen, men etter hvert ble svenske landslagsspillere skadefri og overtok hans rolle mer og mer. Da han kom til Falkenberg i 2007, for øvrig sammen med en annen nordmann, Martin Wathne Frydnes, var han egentlig kantspiller, men har etter hvert blitt omskolert. Det ryktes at Førde, der han spilte før han dro til Falkenberg, er interessert i tjenestene hans fra neste sesong. Vi får se.

Du kan lese mer om Falkenbergs finalesuksess her.

Legg igjen en kommentar