Publiserte artikler

Sortland og Rossvoll i U16

De samme klubbene som gikk til topps i NM U17 vant også NM U16, nemlig Sortland og Rossvoll i henholdsvis jente- og gutteklassen. Mesterskapet, som ble avviklet i Haukelandshallen i Bergen, ble svært vellykket på alle måter. Mye godt spill, mange talenter, og i går kveld en bankett som deltakerne gikk godt fornøyde hjem fra.

I jenteklassen ble det altså gull til Sortland, som i klassen for de ett år eldre. Og ikke nok med det. Sølvmedlajene gikk også til samme klubb som i Tønsberg, nemlig Øksil. Det ble en velspilt finale der Øksil kom best i gang, men der Sortland gradvis fikk overtaket og vant første sett 25-22. I det andre settet var Sortland stort sett i føringen hele tiden før Øksil fikk stopp på Sortland i en periode, og der de nærmet seg så pass at Sortland måtte ta time out. Men Sortland greide å holde unna og vant også dette settet med 25-22. Nyborgs landslagsaktuelle Yngve Sundfjord leverte løpende referat fra kampen. Det finner du her. Hana tok bronsemedaljene.

Også Rossvoll måtte altså rydde plass til enda en pokal for NM-tittel i premieskapet. Motstander Spirit Lørenskog hadde imponert med spesielt godt kantangrep gjennom hele turneringen. Rossvoll spilte imidlertid taktisk godt og fikk nøytralisert mye av dette ved god serving. Rossvoll hadde også flere angrepspunkt og kunne komme lettere til forbi Spirits blokk. Første sett gikk greit til Rossvoll 25-16, mens laget fra Øystese måtte slite mer for å vinne det andre 25-22. Sundfjords referat finner du her. Strand-Ulv, som tok sølv i U17, gikk et hakk ned på premiepallen denne gangen.

Det ble kåret All Star-lag i begge klassene, samtidig som mesterskapets beste spiller i hver klasse ble utnevnt. I jenteklassen havnet disse på laget:
Susann Jægtnes Bech, Sortland
Ragni Steen Knutsen, Øksil
Mette Lahaug Lauveng, Skjetten
Benedicte Maaseide, Hana
Madeleine Eriksen Solheim, Sortland
Lisa Løftingsmo Walle, Sortland
Cecilie Woie, Øksil
Beste spiller: Ragni Steen Knutsen. Hun fikk glassvase fra Hordaland Idrettskrets

Guttenes stjernelag ser slik ut:
Sondre Alvheim, Strand-Ulv
Rune Fasteland, Rossvoll
Kai Loyd Hesthammar, Rossvoll
Runar Hoestad, Rossvoll
Bjarne Nikolai Huus, Førde
Runar Kvåle, Rossvoll
Christian Sørum, Spirit Lørenskog
Beste spiller: Sondre Alvheim. Han fikk glassvase fra Idrettsrådet i Bergen.

Alle resultatene fra mesterskapet finner du her.

Legg igjen en kommentar