Publiserte artikler

Ny VM-formel

Det internasjonale forbundet FIVB har endret måten VM-sluttspillet skal avvikles på. Som mange husker, kom det fram sterk kritikk mot mennenes VM i Italia, der lag hadde mulighet til å legge seg i enkelte kamper for å unngå å møte antatt sterkere motstandere senere. Noen bommet nå på dette, men fornuftig nok vil neste VM bli endret.

Formelen for sluttspillet vil denne gangen bli lik for både kvinner og menn. En nyhet er det at bare arrangørlaget, henholdsvis Italia for kvinner og Polen for menn, er sikret en plass blant de 24 lagene i sluttspillet. Det har tidligere vært vanlig at den regjerende mesteren også er forhåndskvalifisert, men dette er nå fjernet. For første gang siden 2002 vil det bli spilt kvartfinaler, semifinaler og finaler.

De 24 deltakende lagene deles i fire puljer med seks lag som spiller alle mot alle. De fire beste i hver pulje går så til andre runde, der lagene deles opp i to puljer med åtte lag. De fire beste i hver av disse går til kvartfinalene. På grunnlag av antall lag som deltok i kvalifiseringene til VM i 2010, har FIVB besluttet at ni herrelag og ti damelag (begge inklusiv arrangør) fra Europa kvalifiserer seg til sluttspillet.

Legg igjen en kommentar