Publiserte artikler

Italiensk sluttspill

Den italienske toppserien for menn ble avsluttet søndag, og det som er antatt å være verdens beste klubblag for tiden, Itas Diatec Trentino, tok en overlegen seier med 72 poeng etter 25 seire og bare ett tap, 11 poeng foran lag nr. 2, Bre Banca Lannutti Cuneo. Trentino må også regnes som klare favoritter til å bli italienske mestere når sluttspillet starter med kvartfinaler i dag. Ikke minst fordi nærmeste utfordrer Cuneo er svekket etter at landslagsspiller Simone Parodi ble stygt kneskadet i siste seriekamp mot nettopp Trentino, og er ute for resten av sesongen.

I sluttspillet spilles kvartfinale, semifinale og finale mellom de åtte beste etter ferdig grunnserie. Lagene som kommer på de to siste plassene av de 14 som deltok, rykker direkte ned til A2. Klart sist kom Yoga Forlì, mens også BCC-NEP Castellana Grotte må ta den tunge veien ned. Opp fra A2 kommer vinneren Marcegaglia CMC Ravenna, mens lagene fra 2 til 11 spiller play off om den siste ledige plassen.

Kvartfinale og semifinale i A1 spilles best av fem kamper, mens finalen spilles i en, enkelt kamp på den såkalte V-dagen i Roma 15. mai. Kvartfinaleoppsettet er slik:
Itas Diatec Trentino – RPA-LuigiBacchi.it San Giustino
Acqua Paradiso Monza Brianza – Casa Modena
Bre Banca Lannutti Cuneo – Marmi Lanza Verona
Lube Banca Marche Macerata – Sisley Treviso

Flere av kampene er det mulig å få sett live streamet. I dag streames kampen Monza-Modena på Sportube.tv kl. 20:30. Og i morgen til samme tid vises Cuneo-Verona på samme sted. Søndag vil det også bli vist kamper. Eurosport 2 vil også ha sendinger, blant annet vises Treviso-San Giustino i morgen.

Legg igjen en kommentar