Publiserte artikler

Koll og KFUM Volda vant U19

Lagene som vant NM U17 for to år siden, Koll i jenteklassen og KFUM Voldas gutter, var også favoritter i NM U19 i år. De største favorittene var nok Koll, som i år dessuten stilte med nesten samme lag som de vant U19 med i fjor. Og begge lagene greide å oppfylle favorittstempelet. Koll gikk knallhardt ut i sin finale mot Sortland og fikk tidlig en solid ledelse som Sortland aldri greide å hente inn. I det andre settet ble det jevnere, men Koll kunne likevel kontrollere inn til seier og NM-tittel. Settsifrene ble 25-16, 25-21.

KFUM Voldas finalemotstander i guttefinalen var Nyborg. Nyborg hadde flere ganger føringen i første sett, men låste seg i samme oppstilling to ganger, siste gang i ledelse 21-17. God serving fra Volda brakte laget forbi og til settseier 25-22, mens de stort sett hadde et lite forsprang hele veien i andre sett som de vant 25-20.

I jenteklassen blr Nyborg nr. 3, mens hjemmelaget Førdes gutter tok bronsemedaljene i den klassen. Med de medaljene ble Nyborg beste klubb, noe som må sies å være en enorm utvikling på to år, da guttene ble nr. 13 i NM U17 og jentene ble nr. 8. Men også Sortlands jenter har gjort store framskritt. For to år siden ble de nr. 12. Alle resultatene finner du her.

De ble delt ut priser til beste spiller hos hver av medaljistene. Disse gikk til bronsemedaljørene Solveig Morken og Lars Fredrik Tvinde, sølvvinnerne Susann Jægntæs Bech og Andreas Takvam, samt norgesmesterne Andrea Aase Hole og Jonas Kvalen. De to siste ble også kåret til mesterskapets beste spillere.

Legg igjen en kommentar