Publiserte artikler

Continental Cup

Som kjent er kvalifiseringsordningen for OL i sandvolleyball 2012 endret i forhold til de tidligere. Denne gangen kvalifiserer bare 16 av de beste parene i World Tour seg til en av de 24 plassene i hver klasse. Arrangørene har en plass, og de sju siste kommer fra diverse kvalifiseringsordninger. Fem av de siste er vinnerne av kontinentale kvalifiseringer, der det altså gis en ekstra plass fra Europa til et land som ikke allerede har fylt kvoten sin. For som tidligere kan maksimalt to par fra hvert land delta i OL.

Den kontinentale kvalifiseringen startet i fjor med en såkalt Zub Zonal fase, og Norge deltok med lag i begge klassene. Fra hvert land stiller to par av hvert kjønn, og Norge tok seg videre fra denne fasen med begge lagene, mennene vant enda til sin turnering foran Tyskland. I år spilles så en Zonal fase. Denne arrangeres som fire turneringer med seks land av hvert kjønn i hver. Vinnerne av disse turneringene går videre til neste års Continental Cup-finale, land nr. 6 er utslått, mens de fire andre går til Continental Cup-semifinalen, og får enda en mulighet til å gå til Continental Cup-finalen. Finaleturneringen spilles 18.-24. juni 2012.

Det europeiske forbundet har trukket puljene for Zonal fase. Trekningen fikk følgende utfall:
Pulje A i Kazan (Russland), 3.-5. juni: 
Kvinner: RUS, NED, FRA, ITA, CYP og SWE
Menn: RUS, SUI, FRA, BUL, GBR og LAT

Pulje B i Tenerife (Spania), 16.-18. september:
Kvinner: ESP, GER, LAT, CZE, SVK og NOR
Menn: ESP, NOR, CZE, AUT, SRB og SVK

Pulje C i København (Danmark), 9.-11. september:
Kvinner: AUT, GRE, SLO, EST, DEN og BUL
Menn: NED, TUR, DEN, ITA, POR og ROU

Pulje D i Illichivsk (Ukraina), 24.-26. juni:
Kvinner: GBR, POL, SUI, FIN, UKR og SRB
Menn: EST, POL, GER, GRE, UKR og SWE

For mange av de norske spillerne bør det derfor være kjente omgivelser når de skal spille soneturneringen i september, etter som spesielt Skarlund-Spinnangr har lagt mange av treningsleirene sine dit.

Legg igjen en kommentar