Publiserte artikler

Koll og Nyborg vant Grand Prix

Norgeshistoriens første Grand Prix i volleyball ble avviklet for eliteserielagene i helgen. Turneringen var offisiell NVBF-turnering selv om det ikke var obligatorisk deltakelse. Flertallet av elitelagene deltok likevel, og gjennomførte en severdig turnering. Samtidig med elitelagenes turnering gikk det også en rankingturnering for lag fra 2. og 3. divisjon, dermed fikk elitekampene en god del ekstra tilskuere.

I Grand Prix deltok fem kvinnelag og fire i klassen for menn. I kvinneklassen ble det måtte derfor spilles kamper fredag kveld for å bli tidsnok ferdig, mens de fire herrelagene spilte semifinaler lørdag og bronsefinale og finale søndag. Også kvinnelagene spilte semifinaler lørdag og plasseringskamper søndag. I UiS’ fravær var Oslo Volley laget som hadde best plassering fra eliteserien i år. De kom imidlertid ikke til finalen. I semifinalen møtte de nemlig et godt og opplagt BSI som vant 3-0, noe som igjen bekreftet at årets eliteserie har hatt fire jevne lag bak UiS og foran NTNUI. Den andre semifinalen ble vunnet av Koll, som slo Stod 3-1. I finalen ble Koll sterkest og vant 3-1.

I klassen for menn fullførte Nyborg en svært god sesong og vant både semifinalen mot Kristiansund og finalen mot Koll uten å avgi sett. Men de måtte ta ut sitt beste i begge kampene for å ta seieren. Koll måtte slite lengre i sin semifinale mot Førde, men med klare 15-7 i avgjørende sett var det klart for finale for det lovende laget. Du finner alle resultatene her.

Med sine to finalegevinster ble det 40.000 velkomne kroner til vinnerne. De ville dessuten vært klare for deltakelse i NEVZA Club Championship, om de ikke hadde hatt den plassen allerede gjennom plasseringen i serien. Elitesesongen 2010-2011 er dermed slutt, en sesong som har bydd på mye godt spill. Nå venter landslagssesongen på en del av spillerne, mens andre tar en velfortjent avkobling før ressurstreningen for neste sesong starter.

Legg igjen en kommentar