Publiserte artikler

Edwin Benne ny trener for Nederland

Det nederlandske volleyballforbundet har ansatt Edwin Benne, 45 år, som ny trener for mennenes landslag. Han overtar etter Peter Blange, som ga seg i oktober, mye på grunn av at laget ikke greide å kvalifisere seg til EM 2011. Nederland var kvalifisert til å delta i World League i år, men har besluttet å stå over. Lagets mål nå blir å kvalifisere seg til OL i 2012.

I likhet med sin forgjenger, har Benne en lang karriere som spiller for Nederland. Han har spilt 382 landskamper og deltatt i to OL, med sølv i 1992 som beste resultat. Etter at han ble presset til å gi seg som trener i Schwerin, laget Tore Aleksandersen overtok, har han trent Nederlands U19-landslag og et lag i den tyske 2. Bundesliga,  DJK Augsburg-Hochzoll. Som assistent får Benne med seg annen av de tidligere landslagsheltene, Henk Jan Held, som blant annet tok OL-gull i 1996. Les mer her.

Legg igjen en kommentar