Publiserte artikler

Roald Bahr om skader

Roald Bahr, President FIVB Medical Commission. Foto: Klokavskade.no

Trener for Kolls lag i eliteserien for menn, Roald Bahr, er som mange sikkert vet, også sjef for det internasjonale volleyballforbundets medisinske komite. Under den medisinske kongressen i Bled i Slovenia tidligere i år, presenterte han resultatet av et studium foretatt i 2010 vedrørende skader på volleyballspillere.

Kanskje ikke overraskende, viste den at den hyppigst forekommende akutte skaden i volleyball er ankelovertråkk. På de neste plassene følger skader i kne, rygg og fingre. Samtidig viser undersøkelsen at et lag kan regne med en skade i rundt hver tjuende kamp, noe som er klart mindre enn de fleste andre idretter. For eksempel kan et fotballag regne med en skade i hver eneste kamp.

Men i tillegg til akutte skader, forekommer en god del slitasjeskader. Men selv om forekomsten er utbredt, fører ikke disse skadene til stort fravær. De fleste er i stand til å trene og spille med smertene. Les mer her.

Legg igjen en kommentar