Publiserte artikler

Italiensk også i Challenge Cup

Macerata vant Challenge Cup. Foto: CEV

Lube Banca Marche Macerata vant den andre finalekampen i GM Capital Challenge Cup. Og med seier å gå på fra hjemmekampen over Arkas Izmir, var det klart at et italensk lag hadde vunnet også den andre europacupen for menn, etter at Sisley Treviso tok hjem pokalen i CEV-cupen lørdag.

Men Maceratas seier i går satt langt inne. De 3.500 på tribunen i Atatürkhallen i Izmir ga ikke mye hjelp til bortelaget. Og da hjemmelaget tok både det andre og det tredje settet etter at Macerata tok det første, steg jubelen til uante høyder da publikum øynet muligheten til seier og dermed sjansen i et Golden Set. Og Macerata var i ekstra trøbbel etter som diagonalen Igor Omrcen måtte gå ut med skade da Macerata ledet 13-10 i tredje sett. Omrcen blokklandet på Izmirs colombianske diagonalspiller Agamez, da denne på en merkelig måte landet med ryggen til nettet etter et angrep. Han ble erstattet av belgieren Gert van Walle, som greide seg bra.

Macerata greide imidlertid å snu trenden, vant det fjerde settet klart, og det femte knepent. Sifrene ble 25-22, 20-25, 31-33, 25-19, 15-13 i Maceratas favør. Les mer om kampen her. Hele Macerats lag spilte solid, men de som imponerte mest var midtspillerne deres, selv om Izmirs Agamez ble kåret til MVP av en noe hjemmefavoriserende jury. Men den serbiske landslagsspilleren Podrascanin ble faktisk mestscorende for Macerata med 19 poeng, av dem hele 9 blokkpoeng. Og kollega Stankovic, også han serbisk landslagsspiller bidro med 10 poeng. Ros også til opplegger Vermiglio som var i stand til å utnytte midtangriperne etter til dels tøff serving fra Izmir.

Så spørs det om også den tredje og gjeveste cupen går til Italia. Titelforsvarer Trentino vil imidlertid få det tøft i møte med først Jaztrebski Wgiel i semifinalen, og deretter enten Dynamo Moskva eller Zenit Kazan i en eventuell finale i Final Four.

Legg igjen en kommentar