Publiserte artikler

VM endrer dato

Det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, melder at VM i sandvolleyball endrer datoer. Samtidig som det komprimeres fra ti til sju dager, flyttes finaledagen fra 26. juni til 19. juni. Mesterskapet i år vil dermed gå i perioden 13.-19. juni. Ifølge FIVB er grunnen til dette et ønske om en tettere mediaoppfølging, samtidig som tilskuerne får flere kamper daglig.

48 par av hvert kjønn vil delta i mesterskapet og spille om premiesummen på 1 million dollar. Lagene deles i firelagspuljer som spiller alle mot alle. Etter puljespillet vil de to beste i puljen, samt de åtte beste treerne, avansere til utslagsspill med singeleliminasjon. Titelforsvarere fra Stavanger-VM i 2009 er Jen Kelly-April Ross (USA) i kvinneklassen og Julius Brink-Jonas Reckermann (GER) i klassen for menn.

FIVB melder samtidig at turneringen i Kristiansand utgår denne sesongen, slik at det bare blir Grand Slam i Stavanger i Norge i år. Stavangerturneringen avvikles 27. juni – 3. juli, og er for både kvinner og menn. Oppdatert kalender for World Tour finner du her, mens alt om VM i Roma kan du se her.

Legg igjen en kommentar