Publiserte artikler

Europacup 2012

Selv om de pågående europacupene langt fra er ferdigspilt, er det europeiske forbundet, CEV, i full gang med å planlegge neste sesong. En foreløpig kalender er laget, og den finner du her. Den viser at europacupene starter med kvinnenes Challenge Cup helgen 8.-9. oktober. For mennene starter kamper i Champions League og CEV-cupen i uke 42, dvs. rundt 19. oktober. Mennenes Challenge Cup har sine første kamper helgen 22.-23. oktober, mens kvalifiseringskamper til OL i 2012 , samt World Cup i Japan, fører til at kvinnenes Champions League og CEV-cup ikke starter før i slutten av november. De samme turneringene for mennenes landslag, fører også til at hele november blir uten europacupspill for mennene.

Antall lag fra hvert land som får delta i europacupene bestemmes som kjent ut fra hvor mange rankingpoeng landene har skaffet seg fra de tre sesongene før inneværende (2010-2011). Det største antall lag fra samme land denne sesongen, var fem. Denne sesongen deltok som kjent to norske lag, UiS’ kvinner og Nyborgs menn. Norge hadde egentlig ikke nok poeng til å komme med, men kom med på wild cards på grunn av ledige plasser. Norge hadde fire poeng i klassen for menn som Førde deltakelse i 2008 hadde skaffet, mens det er lenger siden norske kvinnelag har deltatt. De samme poengene gjelder i år, mens poengene til UiS og Nyborg ikke trer i kraft før sesongen 2012-2013. Om et norsk lag skal komme med i hver klasse i år, er altså avhengig av om de får wild cards. De som i så fall er berettiget, er seriemesterne.

Legg igjen en kommentar