Publiserte artikler

Mer dopingadvarsel

Også Antidoping Norge har nå gått ut med melding om risiko for inntak av stoffene metylheksanamin og clenbuterol, som begge står på dopinglista.

Meldingen er som følger:
Om metylheksanamin
Metylheksanamin står på WADAs dopingliste under spesifiserte stimulerende midler (dopinggruppe S6). En rekke utøvere internasjonalt har testet positivt på dette stoffet de siste månedene.

Oslo Volley bekjentgjorde på fredag (se her) at to av deres utøvere har testet positivt på metylheksanamin.

På bakgrunn av denne saken, og tilsvarende saker internasjonalt, er Antidoping Norge bekymret for at flere norske utøvere kan bruke tilskudd som inneholder metylheksanamin.

Riksidrottsforbundet i Sverige har også advart mot stoffer som oxilofrin eller androstatriendion. De har i tillegg advart mot spesifikke produkter. Les mer her.

Fra før har blant andre Det britiske antidopingbyrået og Det canadiske antidopingbyrået sendt ut advarsler knyttet til metylheksanamin.  Les her hvilke andre navn metylheksanamin er kjent som.

Om clenbuterol i Kina
På bakgrunn av en studie som ble lagt fram i Tyskland i forrige uke, vil Antidoping Norge anbefale  norske utøvere som skal til Kina om å utvise forsiktighet med inntak av kjøtt.
Les mer her.

Legg igjen en kommentar