Publiserte artikler

Dopingtatt

To spillere fra Oslo Volleys elitelag for menn har testet positivt i forbindelse med en elitekamp mot Kristiansund 29. januar. Stoffet de har testet positivt på kom via et kosttilskudd, kan vi lese på Oslo Volleys hjemmeside. Hos Antidoping Norge kan vi lese følgende om det aktive stoffet metylheksaneamin:

«Er nå flyttet fra gruppen ”ikke-spesifiserte stoffer” (rene dopingmidler) til gruppen ”spesifiserte stoffer”. I den siste gruppen kan påvisning av stoff/positiv dopingprøve gi en mer differensiert sanksjonsmulighet (fra advarsel til 2 års utestengelse) – avhengig av forholdene rundt inntak. Metylheksaneamin inngikk tidligere (på 1970-tallet) i godkjente legemidler og har nå dukket opp igjen i forbindelse med positive dopingsaker.»

Hverken Antidoping Norge eller Norges Volleyballforbund har foreløpig utestengt utøverne, siden det ennå ikke er tatt ut tiltale eller felt noen dom over utøverene.

-Men utøverene har selv, i samråd med klubbens styre, valgt å utebli fra organisert aktivitet, kamper og treninger, inntil saken er ferdigbehandlet, forteller leder John Walstad i Oslo Volley. Følgelig deltok ikke de to i gårsdagens elitekamp mot Koll, som Koll vant 3-0 (25-17, 25-15, 25-21). Og som om Oslo ikke skulle være nok svekket av dette, måtte de unnvære sin dyktige opplegger Vitor Macedo på grunn av armbrudd.

Legg igjen en kommentar