Publiserte artikler

Rapport fra Darek

Som tidligere nevnt i spalten har ex-landslagstrener og permittert regionsansatt i Øst, Dariusz Marszalek, nå et engasjement i en av de arabiske emiratene, Abu Dhabi. Vi har mottatt førlgende rapport fra Darek:

Det har gått 2 uker da jeg satt meg på flyet til Emiratene. Tiden går fort og jeg venner meg til varmen, samt mine nye arbeidsoppgaver. Som Technical Volleyball Manager har jeg ansvar for det sportlige i klubben, man kan si Sportssjef Volleyball likt det samme som vi har i NVBF-struktur. I de siste årene resultater og utvikling i klubben er ikke gode nok, mener klubbledelse og henter en volleyballspesialist fra Europa som vil utarbeide «Development Program from junior to senior» for kommende årene, samt bidra i bedre First team results…det er kort om det hva jeg jobber med…Alt tyder på det at jeg også tar hovedtrenerrollen for First team senior etter ikke vellykket ligasesong med siste kamp i denne uken, og…jeg har 6 uker til å forberede lag til Cup og Super Cup i april-mai som er meget viktige for sjeikene. På seniorlaget spiller USA landslagspiller – David McKenzie og er den eneste «godt betalte i petrodollar» utlendingen på laget, det er UAE regel for nasjonal liga. Alle andre UAE-spillere er arbeidsaktive, samt får månedlig stipend fra klubben, så man kan si et semiprofesjonelt opplegg for seniorteam. NB. Finansiering i klubben er nøyaktig det omvendte til det økonomiske i våre klubber i Norge… her utbetaler klubben differansiert på alder månedlig stipend til alle spillere fra junior til senior…Obs… fra barn til First team senior, det er en liten sjokk også for meg, men jeg er jo i Emiratene…you know!Al Jazira er en velorganisert klubb som eies av sjeikfamilie Bin Zayed Al Nahyan. NB. His Highness Sheikh Bin Zayed eier også engelsk fotballklubb Mancester City, så jeg ikke kan klage på arbeidsgiver. I klubben er det tre ledende seksjoner; fotball, volleyball og håndball med felles administrasjon og separat management. Fasciliteter som fotballstadion og administrasjonsbygning i ett, samme løsning som på Ullevål, og fantastisk idrettshall i to etasjer (treningshall og hovedarena over treningshall) er et praktfullt arkitektonisk mesterverk…det ikke er rart at Al Jazira Club er Pride of Abu Dhabi – se bilderDet er vintermånende har og alle sier at nå er det  ikke så varmt med +20grader på natten, mens ca +25/30 i sola på dagen…VARMEN kommer snart – sier mine nye UAE-kollegaer. Jeg håper at jeg ikke smelter i den varmen…ellers, jeg har det fint her i Emiratene…mer info snart..!
Med vennlig og… HOT hilsen fra Abu Dhabi
Darek Marszalek

Legg igjen en kommentar