Publiserte artikler

Menen utslått

Laget som slo ut Nyborg i andre runde i europacupens Challenge Cup, Prefaxis Menen, ble slått ut i kvartfinalen i går. Menen tapte første kamp borte mot Posojilnica AICH/DOB fra Østerrike med 0-3 forrige uke, men i går fikk de revansje hjemme med 3-0. Dermed var det klart for Golden Set, og etter som Menen har gått videre etter Golden Set i to av de tre rundene de har spilt, blant annet mot Nyborg, var de vel optimister denne gangen også. Men i det avgjørende settet ble Menen liggende etter med 2-6. De ga imidlertid aldri opp og kjempet seg opp på siden ved 12-12. Men så var det slutt. Med 15-13 gikk Posojilnica videre. I semifinalen skal de møte Arkas Izmir fra Tyrkia, mens den andre semifinalen spilles mellom EA Patron Lux fra Hellas og cupfavorittene Lube Banca Marche Macerata fra Italia.

Laget som ble slått ut av grekerne, var forøvrig Selver Tallinn fra Estland, hvor den tidligere Førdespilleren Mathias Loftesnes fra Sogndal spiller. Vi vet ikke hvor mye Mathias spilte, men etter som han var lagets toppscorer i den første kampen mot Patron, regner vi med at han spilte en god del.

Enda en nordmann deltok i europacupspill denne uken. Og i motsetning til Mathias, gikk han videre med laget sitt. Det gjelder selvsagt Tore Aleksandersen, som med to seire over belgiske VDK Gent Dames har ført sitt Schweriner SC til kvartfinalen i kvinnenes Challenge Cup. Der må de på langtur. Motstander blir Lokomotiv Baku fra Aserbajdsjans hovedstad.

Legg igjen en kommentar