Publiserte artikler

Førde vant

Matchvinner for Førde: Lars Magnus Kaasa

Det ble norsk seier da cupmestrene i Norge og Danmark møttes i den første kampen i NEVZA Club Championship i går kveld. Danske Marienlyst, som også er titelforsvarere i NCC, fikk seg en skikkelig overraskelse i starten da Førde overkjørte dem i første sett og vant så 25-14. Etter hvert fikk danskene summet seg og slo tilbake med 25-21 i neste sett. Et spennende tredjesett med flere settballer til Marienlyst, endte med 30-28 til Førde. Etter at Marienlyst deretter vant fjerde settet klart med 25-17, var det klart for et femte og avgjørende. Her var Marienlyst i førsingen så å si hele settet, men da settet og skulle avgjøres, tok Lars Magnus Kaasa ansvar og satte inn et serveess til 15-13. Da hadde først en av kampens store profiler, Nils Edvin Numme, snudd settet i Førdes favør med to angrep fra 12-13 til 14-13.

Nils Edvin var den store poengplukkeren i kampen med 28 poeng. Marienlysts diagonal Chris Kozlarek fulgte med 23, mens Geir Eithun, som lenge hadde fulgt de to andre, sluknet litt og endte på 14. En nordmann tok også poeng for Marienlyst. Lars Ivar Henriksen, ny i Marienlyst fra BK Tromsø, fikk inn et serveess.

Førde har dermed fått et godt utgangspunkt i mesterskapet. De må imidlertid omstille seg til ny tøff kamp i dag. Da er Middelfart fra Danmark motstandere. I går møtte danskene Linköping fra Sverige og vant 3-1 (25-19, 21-25, 25-19, 25-16). Middelfart, som også er arrangørklubben, var forøvrig laget som slo Nyborg ut av turneringen.

Les mer om kampen på Førdes hjemmeside.

Kvinnene starter sin turnering i dag. Ingen norske lag greide å kvalifisere seg dit. Deltakerne er Brøndby fra Danmark og de svenske Engelholm, Lindesberg och Katrineholm. Mesterskapet avvikles i Ängelholm. Les mer her.

Legg igjen en kommentar