Publiserte artikler

Årets spillere i USA

 

Clayton Stanley årets spiller i USA. Foto: FIVB

USAs volleballforbund har utpekt årets innendørsspillere i 2010, og dermed også nominert dem som årets idrettsutøvere i USA. De to som har fått utmerkelsene, er Stacy Sykora og Clayton Stanley.

Begge var sentrale på USAs lag i høstens VM, og Sykora bidro også sterkt til at USA vant Grand Prix i sommer. I VM ble Sykora kåret til mesterskapets beste libero. 33 år gamle Sykora debuterte på landslaget i 1999 og deltok i OL både i 2000, 2004 og 2008, selv om hun hadde en pause på tre år fra landslaget etter 2004.

Clayton Stanley er 32 år og etter å ha spilt noen år for Zenit Kazan, spiller han nå for Ural Ufa i Russland. Stanley er USAs diagonalspiller og hovedangriper. I VM spilte han alle de 33 settene laget spilte i løpet av 9 kamper. Han ble kåret til VMs beste server, med 23 ess og 36 feil på 155 server. Det gir ham et snitt på 0,7 ess pr. sett. Stanley debuterte på landslaget i 2000, og i OL i Beijing ble han kåret til MVP da USA tok gull.

Les mer om utnevningene her for Sykora og Stanley.

Legg igjen en kommentar