Publiserte artikler

Nyborgtap i Belgia

Nyborg spilte en fullt ut godkjent kamp mot Prefaxis Menen i GM Capital Challenge Cup i går, men måtte gi tapt for en bedre motstander. Selv om Nyborg måtte unnvære Øivind Hordvik, som trener sandvolleyball i Brasil, og Ørjan Siljander, som ikke rakk å bli spilleklar etter overtrakket mot Tromsø søndag, gikk spillerne respektløse til verket mot en motstander de visste lite og ingen ting om. Lagene fulgte hverandre i det første settet, og det var først på stillingen 9-9 at Menen gjorde et rykk. Forspranget de da fikk, beholdt laget og økte det før settet var slutt. 25-18 til Menen.

Men Nyborg hadde ikke tenkt å gi seg uten sverdslag. Både andre og tredje sett var jevne med Nyborg først til andre tekniske time out i begge settene. Men dessverre strakk ikke Nyborgs evne til å avgjøre jevne sett til denne gangen. Andre sett ble tapt 22-25, det tredje 24-26.

Hovedforskjellen på lagene denne gangen var serve og servemottak. Det var nok her Ørjan Siljander var sterkest savnet. Med han ute, var det bare Ole Martin Helland som kunne bidra med tung hoppserve. Og selv om 17 år gamle Andreas Takvam gjorde en flott innsats som Siljanders erstatter, er han ennå ikke oppe på Ørjans nivå i servemottak. Med litt for lavt press på serve, fikk også Menen kjørt mye gjennom midten der de var vanskelige å stoppe. Samtidig kunne lagets svært gode opplegger mate den britiske landslagsspilleren laget har på diagonalen med raske legg, som Nyborgs midtblokkere fikk store problemer med å henge med på, etter som de måtte passe midtangriperne.

Ellers viser den offisielle statistikken at Nyborg var det klart beste blokklaget. Ti poeng fikk Nyborg i dette momentet, Menen fikk to. Lagene hadde begge sju angrepsfeil, men Menen angrep med større trykk og hadde en klart bedre killprosent. Fem serveess til Menen, to til Nyborg viser forbedringspotensiale for Nyborg.  Flest poeng for Nyborg tok Andrej Khanevski med 11, Ole Martin Helland tok 10, Andre Tolleshaug 7, Andreas Takvam 6, Kåre Morken 5 og Kristian Mjelde Bjelland 3. Den engelske diagonalspilleren, og en av Menens tre heltidsprofesjonelle, Yassir Sliti, tok 20 og dermed flest for Menen.

Returkampen går i Haukelandshallen i Bergen kommende tirsdag. Skal Nyborg gå videre til tredje runde, må de vinne kampen, og deretter vinne et golden set til 15 poeng. Les ellers mer om kampen i Bergens Tidende og på Menens hjemmesider.

Legg igjen en kommentar